zondag, 19. januari 2014 - 18:33 Update: 03-07-2014 0:44

Feyenoord overwint in Utrecht na knotsgekke eerste helft

Utrecht

(ELF-Voetbal) Feyenoord heeft voor het eerst in zeven jaar de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. De mannen van Ronald Koeman hadden het soms zwaar met FC Utrecht en vooral Robbin Ruiter, maar maakten er toch vijf. Jens Toornstra scoorde er twee voor de thuisploeg, het werd dus 2-5.

Feyenoord vliegt uit de startblokken en komt duidelijk voor de overwinning. In de eerste minuten wordt het doel van Robbin Ruiter onder schot genomen door Jean-Paul Boëtius, Ruben Schaken en Lex Immers, maar de schoten stichten niet heel veel gevaar. Het eerste doelpunt valt bijzonder genoeg dan ook aan de andere kant.

Jordy Clasie lijdt in de elfde minuut balverlies en Toornstra haalt uit vanaf een meter of achttien. Erwin Mulder heeft de bal alleen maar gehoord: 1-0. Lang kan Utrecht niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de goal van Toornstra verandert Schaken een schot van Boëtius dermate van richting, dat keeper Ruiter kansloos is. Verdediger Dave Bulthuis heft in deze situatie buitenspel op.

Een minuut later ligt de bal alweer in het netje. Wie anders dan Graziano Pellè scoort middels een knap hakje, de assist kwam van Daryl Janmaat. Ook Feyenoord kan de voorsprong niet vasthouden. In de 21e minuut, vier minuten na het doelpunt van Pellè dus, is het alweer 2-2. Een slimme ingooi van Utrecht wordt niet opgemerkt door de Rotterdamse defensie, waarna Steve de Ridder Toornstra bediende. Laatstgenoemde tikte van dichtbij binnen.

Het wordt voor rust nog gekker. Stefan de Vrij maakt na een half uur de 2-3 door bij de eerste paal een corner binnen te rammen. Feyenoord was veel beter in de eerste helft, maar kan in de tweede niet doordrukken. De ontmoeting is een stuk saaier dan in het eerste bedrijf.
Utrecht komt langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en dringt aan. Schaken gooide na zeventig minuten ogenschijnlijk de wedstrijd in het slot. De zwak spelende Bulthuis staat weer te slapen bij de buitenspelval en stelt Boëtius in staat zijn derde assist van de wedstrijd af te leveren aan Schaken.

Tonny Vilhena had het slotakkoord in huis. Ruiter had nog een antwoord op de kopbal van Pellè, maar de rebound van Vilhena was hem te machtig: 2-5.