zondag, 16. februari 2014 - 16:49 Update: 03-07-2014 0:42

Feyenoord wint niet van tiental NAC Breda

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl
Breda

Het is Feyenoord niet gelukt om een vuist te maken tegen NAC. In Breda stond er na negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord. Voor de Rotterdammers had er echter meer in het vat gezeten.

De Rotterdammers begonnen fel en dat resulteerde al vroeg in een kans voor Graziano Pelle. De Italiaan zette zijn hoofd tegen de bal, maar Jelle ten Rouwelaar keerde zijn inzet. In de 25e minuut kreeg Feyenoord het op haar heupen. Na een fraaie combinatie was het verdediger Daryl Janmaat die Ten Rouwelaar te kijk zette. Tonny Vihena had voor de thee de kans om de score uit te breiden, maar opnieuw was Ten Rouwelaar de sta-in-de-weg.

NAC was amper voor het doel van Erwin Mulder gekomen, maar voor het rustsignaal kwam de thuisploeg toen op gelijke hoogte. NAC trof de lat en in de rebound was het Miquel Nelom die hands maakte. Scheidsrechter Bas Nijhuis wees naar de stip, Rydell Poepon ging achter de bal staan en faalde niet.

Na rust kreeg Feyenoord een hoop grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Vooral Lex Immers had het vizier vanmiddag niet op scherp staan. De Hagenees speelde zijn directe tegenstander fraai uit, maar kreeg zijn inzet niet tussen de palen. Een kleine tien minuten voor tijd moest NAC verder met tien man. Aanvaller Stipe Perica maakte een harde overtreding op Janmaat, maar Feyenoord wist niet te profiteren van de man-meer-situatie.