maandag, 1. september 2014 - 18:49 Update: 01-09-2014 22:11

Filezwaarte met 15 procent toegenomen

Filezwaarte met 15 procent opgelopen
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De filezwaarte in augustus komt 15 procent hoger uit dan vorig jaar.

In augustus staan er doorgaans weinig files vanwege de vakanties. Felle buien en wateroverlast zorgden de afgelopen maand echter voor veel meer vertraging in vergelijking met augustus 2013. Dit blijkt uit de cijfers van de ANWB.

Het verkeer ondervond de afgelopen vakantiemaand veel hinder en oponthoud door de regen. Niet alleen tijdens de spitsuren maar ook overdag stonden er meer files. In het midden van het land ondervonden weggebruikers de meeste hinder.

Op dinsdagochtend 26 augustus vlogen op de A1 Amersfoort richting Amsterdam, bij het knooppunt Muiderberg twee auto’s in brand met als gevolg diverse rijstroken afgesloten en flinke files. Vooral verkeer op de A6 (Almere – Muiderberg) ondervond veel overlast.

Donderdagmiddag 28 augustus vergiste een vrachtwagenchauffeur op de A15 Europoort richting Rotterdam zich in de hoofd- en parallelrijbaan. Bij Pernis probeerde hij dit te corrigeren door via de middenberm te rijden. Daar strandde zijn voertuig en totdat deze was weggesleept stond het overige verkeer flink in de file.

Provincie:
Tag(s):