woensdag, 27. augustus 2014 - 20:35

Flinke straf voor FC Groningen

Flinke straf voor FC Groningen

(ELF Voetbal/Blik op Nieuws) De UEFA straft FC Groningen met een boete van 20.000 euro wegens het gooien van rookbommen en voorwerpen richting het veld voorafgaand aan het duel met Aberdeen in de voorronde van de Europa League.

Algemeen directeur Hans Nijland baalt enorm van het gedrag van sommige fans, waardoor de club nu 20.000 euro moet overmaken op de rekening van de UEFA. "Wij balen hier ongelofelijk van, te meer omdat wij in de aanloop naar de wedstrijd tegen Aberdeen nadrukkelijk hebben gewezen op de consequenties van het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk", laat Nijland weten op de site van de club.

"Wat dat laatste betreft is het vervolgens niet relevant of het de sfeer in het stadion al dan niet ten goede komt, de UEFA accepteert het domweg niet en dat wisten we met elkaar van tevoren. Dat enkele supporters niet willen begrijpen dat met dergelijke acties de club niet wordt geholpen, is voor ons onbegrijpelijk. Met dit geld hadden we veel andere en betere dingen kunnen doen", laat een boze Nijland weten.