maandag, 17. november 2014 - 17:54 Update: 17-11-2014 19:33

Foo Fighters eerste headliner bij PinkPop 2015

PinkPop 2015: Foo Fighters eerste headliner
Foto: Archief FBF
Landgraaf

Niemand minder dan FOO FIGHTERS is bevestigd als de eerste headliner voor Pinkpop 2015. Dit heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

'Foo Fighters sluit het festival op zondag 14 juni af. Pinkpop wordt volgend jaar vanwege het vroeg vallen van Pinksteren verplaatst en vindt zodoende plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf', aldus de organisatie.

Foo Fighters behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds het verschijnen van het debuutalbum in 1995 heeft de band meer dan tien miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen en speelden ze over de hele wereld de grote festivals en stadions plat.

De band rond frontman Dave Grohl stond eerder al in 2008 en 2011 op Pinkpop en komt in 2015 naar Landgraaf met het nieuwste album onder de arm; vorige week verscheen het achtste studioalbum genaamd ‘Sonic Highways’. De plaat werd onder leiding van producer Butch Vig in acht verschillende steden in de VS opgenomen. De gekozen steden hebben volgens de band allemaal een bijzondere muzikale en culturele historie.

In Seattle, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, New Orleans, New York en Washington vormden gesprekken en ontmoetingen met de lokale muziek legendes de inspiratie voor de nummers die ook in die steden werden opgenomen. "This album is instantly recognizable as a Foo Fighters record, but there's something deeper and more musical to it. I think that these cities and these people influenced us to stretch out and explore new territory, without losing our ‘sound'.” aldus Grohl. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):