vrijdag, 11. juli 2014 - 19:25 Update: 11-07-2014 20:03

'Fraude met tentamens op Hoge School Den Haag

Foto van examen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Om voor een tentamen de opgaven in handen te krijgen van de Haagse Hogeschool in Den Haag is volgens Omroep West kinderspel. Deze zijn op bestelling te krijgen.

De regionale omroep wist de hand te leggen op een tentamen Financiële Analyse van de opleiding bedrijfskunde. Deze werd vandaag gemaakt en na afloop van het tentamen werd deze aan de studenten getoond. Zij bevestigden dat zij zojuist het tentamen gemaakt hadden

Er kwamen meerdere tentamens in het bezit van Omroep West door anonieme bronnen. Zij stellen dat studenten soms duizend euro betalen om vooraf de opgaven in te mogen zien.

Eerder kwam de Hoge School ook al in opspraak nadat bleek dat een groep ICT-studenten toegang hadden tot tentamens en antwoorden. Deze mogelijkheid zouden ze al vier jaar hebben gehad. Naar dit incident wordt een onderzoek ingesteld.

Het is kinderlijk eenvoudig om aan tentamenopgaven te komen van de Haagse Hogeschool. HBO-studenten die ze willen hebben, kunnen ze op bestelling krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep West.