woensdag, 26. februari 2014 - 9:38 Update: 03-07-2014 0:41

Van Gaal zegde Feyenoord twee weken geleden af

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Feyenoord kan definitief een grote en dikke streep halen door de naam van Louis van Gaal.

De huidige bondscoach van Oranje staat er niet voor open om de nieuwe trainer te worden.
Dat heeft de 62-jarige oefenmeester technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdammers eerder deze maand laten weten. "Ik ben een week of twee geleden gebeld door Van Geel, maar ik heb meteen afgezegd", reageert Van Gaal in De Volkskrant.

De keuzeheer van het Nederlands elftal, die na het WK van deze zomer in Brazilië vertrekt, wil een sabbatical nemen of tekenen bij een grote club in het buitenland. "Ik heb dan de kans in een vierde land kampioen te worden."

Van Gaal meent wel dat hij goed zou passen bij Feyenoord, zijn verleden bij Ajax ten spijt. "Feyenoord is een volksclub en ik ben een volksjongen." Volgens Van Gaal is het juiste moment geweest. "In 2005 ben ik door Van Geel benaderd om naar AZ te komen. Dat heb ik toen gedaan. Als Feyenoord me toen had gevraagd, had ik gekozen voor Feyenoord."

Van Gaal wordt in Engelse media in verband gebracht met Tottenham Hotspur. Dat zou hem rond de jaarwisseling al hebben gepolst toen het nieuwe oefenmeester zocht na het ontslag van André Villas-Boas. Feyenoord is op zoek naar een opvolger voor Ronald Koeman, die begin deze maand bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Rotterdammers. Koeman is bezig aan zijn derde seizoen in De Kuip.

Categorie:
Tag(s):