woensdag, 8. oktober 2014 - 13:08 Update: 08-10-2014 18:35

Geen ontslagvergoeding voor oud-coa directeur Albayrak was terecht

COA mocht voormalig directeur Albayrak ontslaan zonder ontslagvergoeding
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) is woensdag door de civiele rechter van de Haagse rechtbank in het gelijk gesteld in de rechtszaak die het COA had aangespannen tegen zijn voormalig algemeen directeur Albayrak. Dit meldt de rechtbank Den Haag woensdag.

Op 1 april 2012 werd Albayrak op non-actief gesteld door het COA. Het oordeel van de rechtbank is dat het COA dit mocht doen. Tegelijkertijd heeft de Haagse kantonrechter in een tweede door Albayrak tegen het COA aangespannen procedure geoordeeld dat het aan Albayrak gegeven ontslag niet kennelijk onredelijk is. Verder is er geen aanleiding voor toewijzing van een contractuele beëindigingsvergoeding en immateriële schade.

Zowel de civiele rechter als de kantonrechter oordelen dat het COA voldoende bewijs heeft geleverd dat Albayrak op drie punten in strijd heeft gehandeld met de eisen van integriteit die mogen worden gesteld aan een algemeen directeur in publieke dienst. Deze punten zijn: het doen van onware mededelingen aan (medewerkers van) de minister, het privé-gebruik van de dienstauto en het laten verhullen van dit privé-gebruik van de dienstauto door ondergeschikten.

Provincie:
Tag(s):