maandag, 31. maart 2014 - 17:30 Update: 03-07-2014 0:39

Geen resultaat nieuwe zoektocht Ricardo Kooij

Foto van forensisch onderzoek bij water | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft vandaag, maandag 31 maart, opnieuw gezocht naar het lichaam van Ricardo Kooij. 'De nieuwe zoektocht heeft niets opgeleverd', meldt de politie maandag.

Nieuwe informatie
De politie had recentelijk informatie binnengekregen dat het lichaam van de sinds juni 2013 vermiste Rotterdammer mogelijk in de buurt van de Van Brienenoordburg in Rotterdam zou liggen. Onderzoek met speciale speurhonden leverde geen resultaat op. Het blijft daardoor onbekend wat er met het lichaam van Ricardo Kooij gebeurd is.

Niet meer in leven
Op 1 juli 2013 werd aangifte van de vermissing van Ricardo Kooij gedaan. Sindsdien zoekt de politie naar hem. Het onderzoek leidde naar de Rotterdamse wijk Zevenkamp en tot de aanhouding van twee verdachten uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Van de twee zit er een vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Ricardo. De andere is op vrije voeten gesteld maar hij is nog wel verdachte. In de woning van de Rotterdammer is bloed gevonden van Ricardo Kooij. De politie denkt dat, kijkend naar het sporenbeeld, het zeer aannemelijk is dat Kooij niet meer in leven is.

De politie blijft een beroep op getuigen of mensen die mogelijk meer weten zich te melden bij de poli-tie via het nummer 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen bellen met Meld Mis-daad Anoniem op 0800-7000.