woensdag, 1. oktober 2014 - 19:20 Update: 01-10-2014 22:39

Gemeente wist van komst monstertruck

Gemeente Haaksbergen wist van komst monstertruck
Haaksbergen

De gemeente Haaksbergen was op de hoogte van de komst van een monstertruck tijdens het evenement AutoMotorSportief op het Stationsplein. Dit werd na het ongeval door de burgemeester ontkent.

Omdat het de onderzoeken van de politie en Onderzoeksraad voor Veiligheid niet schaad, heeft de gemeente Haaksbergen de vergunningsaanvraag openbaar gemaakt. Voor de vergunning is geen advies ingewonnen bij politie en brandweer, dit is bij een categorie A-evenement volgens de gemeente ook niet gebruikelijk.

‘Transparantie en zorgvuldigheid is in zo’n proces erg belangrijk’, stelt burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen. ‘We hebben dit verschrikkelijke ongeluk de eerste paar dagen systematisch aangepakt. Zondag stond vooral in het teken van het bestrijden van de crisis, maandag eerst alle aandacht naar de slachtoffers en nabestaanden, dinsdag de feiten zo veel mogelijk op een rij en woensdag verder informeren en duidelijkheid verschaffen.’

De gemeente zegt dat er wel aangegeven is dat er een monstertruck kwam, maar het was volgens hen niet duidelijk wat ze met de truck gingen doen. ‘Het geven van een demonstratie en/of stunt en de wijze waarop dit gedaan gaat worden, wordt verder niet toegelicht. Het document is, zoals opgesteld,  op meerdere manieren interpreteerbaar. De Onderzoeksraad moet gaan bekijken hoe dit precies gezien moet worden’ aldus de gemeente.