maandag, 9. juni 2014 - 14:10 Update: 03-07-2014 0:35

Gemiddelde lengte Oranje-selectie is klein

Gemiddelde lengte Oranje-selectie is klein
Foto: Archief FBF.nl
Rio de Janeiro

(Elfvoetbal) Wie denkt dat het Nederlands elftal het op het WK van de lengte moet hebben heeft het mis.

De selectie van Oranje is namelijk nogal klein, met een gemiddelde lengte van 1,80 meter. Dat is vijf centimeter kleiner dan Duitsland. En dat terwijl het Nederlandse volk toch bekend staat als het langste volk ter wereld. Met een gemiddelde lengte van 1,85 zijn de spelers van Duitsland het langst van de toplanden. Per Mertesacker (1,98 meter) is daarmee de uitschieter.

Duitsland wordt gevolgd door België, dat een gemiddelde lengte heeft van 1,84 meter. Spanje heeft met 1,78 meter het kleinste team, maar heeft niet de kleinste speler van het WK in de selectie. Dat is namelijk de Italiaan Lorenzo Insigne. Hij is maar 1,63 meter groot.

Ron Vlaar en Stefan de Vrij zijn de langste mannen van Oranje met een lengte van 1,90 meter. Jordy Clasie (1,69 meter) is de kleinste speler. Daarmee blijft hij Wesley Sneijder, die twee centimeter groter is, voor.

Daarnaast heeft het Nederlands elftal de kleinste keeper van het WK. Michel Vorm is namelijk maar 1,83 meter lang. De Belgische keeper Thibaut Courtois is de langste: 1,98 meter.

Categorie:
Tag(s):