vrijdag, 22. augustus 2014 - 8:12 Update: 22-08-2014 12:06

Gestolen bijzondere meteoriet in bosjes Utrecht teruggevonden

'In Utrecht gestolen meteoriet teruggevonden op tennisbanen'
Foto: Sonnenborgh
Utrecht

De bijzondere meteoriet, die nacht van 18 op 19 augustus werd gestolen uit het sterrenkundig museum de Sonnenborgh in Utrecht, is donderdag door twee tennissers op ongeveer 1,5 kilometer van het museum teruggevonden.

De tennissers waren op de tennisbanen aan de Mytylweg aan het spelen en zochten hun tennisbal die in de bosjes was geslagen. Daar troffen zij een plastic tas aan met daarin een houten kistje waar de bijzondere meteoriet in lag, zo meldt het AD vrijdag. In de plastic tas zat ook een leeg opengebroken geldkistje. 

De directeur van sterrenkundig museum Sonnenborgh heeft verheugd gereageerd tegenover de krant. De politie heeft vrijdag de vondst bevestigd. 'De kluis is ook al gevonden. Die lag in de Catharijnesingel', aldus de politie.

De bijzondere meteoriet, die in 1925 insloeg bij Serooskerken in Zeeuws-Vlaanderen, is één van de vijf gevonden meteorieten die in Nederland zijn ingeslagen en behoort tot het nationaal erfgoed. De inbrekers hadden waarschijnlijk niet de bedoeling deze te stelen, maar de stenen zaten in de brandkast die zij ontvreemd hadden.

Categorie:
Provincie: