maandag, 21. april 2014 - 10:00 Update: 03-07-2014 0:37

Gevluchte automobilist belt zelf politie na wilde achtervolging

Gevluchte automobilist belt zelf politie na wilde achtervolging
Gevluchte automobilist belt zelf politie na wilde achtervolging
Zoetermeer

Politieagenten zagen zondag 20 april om 06.00 uur over de Oostweg (N470) een personenauto rijden.

De agenten stonden bij een alcoholcontrole toen een personenauto hen in tegengestelde richting passeerde om vervolgens al claxonnerend door rood te rijden. Een motorrijder gaf het betrokken voertuig meerdere stoptekens, maar daar werd niet aan voldaan.

De bestuurder reed door richting Rijksweg A12. Op de A12 werden snelheden boven de 190 km/h gehaald. Op de A12 maakte het voertuig een aantal noodstoppen, waardoor de motorrijder zodanig krachtig moest remmen dat de ABS in werking trad.

Het voertuig reed via de A12 richting Utrecht en nam de afslag Gouda. Daar verloor men het voertuig uit het zicht. Diverse collega's van de Landelijke Eenheid en Midden-Nederland namen posities in. Uiteindelijk kwam het voertuig weer in zicht op de A12 bij Utrecht. Het voertuig ging vervolgens op de A27 bij Vianen spookrijden.

Even later belde een van de verdachten via 112 om zichzelf aan te geven. Het voertuig werd hierop in Vianen aangetroffen met één verdachte (25 jaar, woonplaats onbekend). Daarnaast werd in de buurt een taxi stilgehouden, waarvan de passagier ook als een van de verdachten (24 jaar uit Utrecht) herkend werd.

Beide verdachten werden aangehouden ter zake poging doodslag op de motorrijder en verkeersgevaarlijk gedrag. Zij zitten nog vast.

Provincie: