zaterdag, 6. december 2014 - 22:37 Update: 07-12-2014 10:59

Gewonden bij ongeval door dichte mist. KNMI waarschuwt

Foto van mist | fbf
Foto: fbf
Coevorden

Het KNMI waarschuwt voor zeer dichte mist langs de oostgrens. Het zicht is op sommige stukken minder dan 200 meter zicht. De mist zal vannacht spoedig verdwijnen. Door de mist heeft zaterdagavond bij Coevorden een aanrijding plaatsgevonden.

Bij twee botsingen op de N34 zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt. Rond half acht raakten acht personenauto’s en een vrachtwagen betrokken bij de aanrijdingen. Op dat moment was het erg mistig.

Vanuit de richting Emmen in de richting van Hardenberg ontstond een kettingbotsing tussen zes personenauto’s. Een vrachtwagen die uit tegenovergestelde richting kwam, moest remmen voor de aanrijding. Achteropkomend verkeer had dat door de dichte mist te laat in de gaten. Daardoor botsten twee personenauto’s achterop de vrachtwagen.

Iedereen kon op eigen kracht uit de auto komen. Van de twee gewonden is een persoon ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De andere is met pijn op de borst overgebracht naar het ziekenhuis (identiteit nog onbekend).

Alle acht personenauto’s moesten worden afgesleept. Een deel van de inzittenden is tijdelijk opgevangen in een nabij gelegen restaurant. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding. De weg is langere tijd in beide richtingen gestremd.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):