woensdag, 7. mei 2014 - 16:41 Update: 03-07-2014 0:36

Gewonden bij woningbrand Musselkanaal

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Musselkanaal

In een woning aan de Schoolkade in Musselkanaal is woensdagochtend een brand uitgebroken. De brand werd om 02.10 uur gemeld door de buurman van de betreffende twee onder een kap woning. Omdat de bewoners nog in de brandende woning aanwezig zouden zijn is er direct na de eerste melding door de centralist van de meldkamer opgeschaald naar middelbrand.

Bij het ter plaatse komen van het eerste voertuig van de brandweer stonden drie bewoners op het platte dak van de garage. De bewoners hadden zich uit de woning in veiligheid weten te brengen door op het platte dak van de aangebouwde garage te gaan staan. De bewoners zijn door de brandweer en de politie via een ladder van het dak gehaald en in veiligheid gebracht.

De brand die in de keuken van de woning woedde is kort maar hevig geweest. Vrij snel is de brand onder controle gebracht. De brandweer heeft twee honden uit de brandende woning kunnen redden. De honden maken het volgens de brandweer goed.

Door de brand is er een behoorlijke schade ontstaan in de woning. De naastgelegen woning heeft eveneens rookschade opgelopen.  In totaal zijn 4 bewoners in verband met rookinhalatie ter observatie naar het ziekenhuis gegaan. Bij de reddingsactie heeft ook een politieagent rook binnen gekregen en is eveneens ter controle naar het ziekenhuis gegaan. 

Provincie:
Blik op 112: