zaterdag, 17. mei 2014 - 12:00 Update: 03-07-2014 0:36

Grachtenfestival Amsterdam en Festival Classique slaan handen ineen

foto van gracht | fbf archief
Foto: fbf archief
Amsterdam

Grachtenfestival Amsterdam en Festival Classique Den Haag slaan voor het eerst de handen ineen. Vandaag starten de festivals met een gezamenlijk intensief coachingstraject waarin twee jonge en talentvolle muziekensembles,

Het Keuris Quartet uit Amsterdam en Fake Duo uit Den Haag, tien dagen lang in één huis verblijven. Hier worden zij, onder begeleiding van professionals uit diverse vakgebieden, voorbereid op het klassieke muziekpodium van de 21ste-eeuw en alles wat daarbij komt kijken. Beide organisaties willen de twee ensembles op deze manier kennis laten maken met het belang van cultureel ondernemerschap en het commercieel benutten van hun talenten, waarbij muziek en kwaliteit altijd voorop staan.

De aandachtspunten zijn onder meer programmering en repertoire, positionering en artistieke identiteit, organisatie en ondernemerschap, presentatie, werkpraktijk en continuïteit. Uiteindelijk mondt het coachingstraject, onder begeleiding van regisseur Dagmar Slagmolen, uit in een speciale klassieke-muziekvoorstelling waaraan beide ensembles meewerken. Deze voorstelling wordt gepresenteerd tijdens de ‘Route jong talent’ van Festival Classique in juni én tijdens ‘Grachtenfestival coacht…’ van Grachtenfestival Amsterdam in augustus. Daarnaast laten de ensembles zich individueel zien en horen tijdens beide festivals.

Festival Classique vindt plaats van 18 t/m 22 juni in Den Haag en Grachtenfestival Amsterdam van 15 t/m 24 augustus in Amsterdam.