donderdag, 2. oktober 2014 - 21:17 Update: 02-10-2014 21:52

Groep G: De Kuip viert feest: Feyenoord wint van Luik

Groep G: De Kuip viert feest: Feyenoord wint van Luik
Foto: fbf

(ElfVoetbal- BlikOpNieuws) Feyenoord verloor haar eerste Europa League-groepsduel met 2-0 van Sevilla.

De ploeg van trainer Fred Rutten ging vanavond op eigen veld tegen Standard Luik op zoek naar eerherstel. En met resultaat, want de drie punten blijven in Rotterdam: 2-1.

De veldheer deed een beroep op Vermeer, Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom, Clasie, Immers, El Ahmadi, Toornstra, Kazim-Richards en Manu. Laatstgenoemde maakte in het allesbeslissende play-off-duel met Zorya Luhansk de winnende.

Nog voor de wedstrijd braken er rellen uit in De Kuip. Fans van Luik braken uit, waardoor de ME in moest grijpen. De ongeregeldheden duurden zo'n tien minuten.

Eerste helft
Feyenoord verloor haar eerste Europa League-groepsduel met 2-0 van Sevilla. De ploeg van trainer Fred Rutten ging vanavond op eigen veld tegen Standard Luik op zoek naar eerherstel. En met resultaat, want de drie punten blijven in Rotterdam: 2-1.

Feyenoord begon fel, maar Luik had de zaakjes in de achterhoede goed op orde. In de beginfase resulteerde dat in een aantal kansen voor onder meer Manu en Kazim-Richards. Na een klein half uur stond De Kuip op ontploffen, maar Manu, die vrij in kon schieten, verzuimde te profiteren van de rebound van een schot van Clasie. Tien minuten voor de thee deed Luik een serieuze poging, maar Vermeer wist de hoge boogbal van Louis knap te keren. Vlak voor rust kreeg Manu wederom een kans, maar zijn kopbal ging voorlangs. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
Al vroeg in het tweede bedrijf ontplofte De Kuip alsnog, nadat een verre ingooi van Miquel Nelom waarschijnlijk voor het laatst werd aangeraakt door Sven van Beek: 1-0. Maar in plaats van dat de Rotterdammers de marge uitbreidden, kregen zij de deksel op hun neus. Halverwege de tweede helft was het Jonathan Viera die de gelijkmaker op het scorebord zette. Het leek erop dat hij buitenspel stond, maar omdat de bal van een Feyenoorder kwam, werd het doelpunt geldig verklaard. Ook claimde Feyenoord een handsbal, maar de arbitrage wilde hier niets van weten.

Ruim twintig minuten voor tijd kon Feyenoord opgelucht ademhalen, want Tony Watt zag zijn poging net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Het duel golfde op en neer, maar een kleine tien minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Manu een levensgrote kans. De aanname op aangeven van Nelom was fantastisch, maar de redding van Kawashima was van grote klasse. Even later was het wel raak en was Manu de gevierde man. Driemaal is scheepsrecht zeggen we dan maar. Uiteindelijk mag Feyenoord de drie punten bijschrijven. Eindstand: 2-1.

Categorie:
Tag(s):