vrijdag, 4. april 2014 - 22:14 Update: 03-07-2014 0:38

Groningen steelt drie punten in Zwolle

fbf
sport

(ELFVoetbal) FC Groningen is in een weinig opwindende wedstrijd in Zwolle als winnaar van het veld gestapt. Ondanks het geringe aantal kansen wisten de bezoekers het net een keer te vinden.

Thuisploeg PEC Zwolle liet dat na: 0-1. Eric Botteghin kopte twintig minuten voor tijd de winnende tegen de touwen. Zwolle begon sterk in een uitverkocht eigen huis. Furdjel Narsingh was de eerste die gevaar stichtte. Zijn lob werd door Marco Bizot tot hoekschop verwerkt. PEC bleef daarna kansen creëeren via Jesper Drost en Fred Benson. Met name Benson had de 1-0 op zijn schoen. Zijn inzet ging van dichtbij echter over. Groningen werd alleen gevaarlijk door gegrabbel van Diederik Boer. Het werd de doelman niet fataal. Van goed voetbal was geen sprake in het eerste bedrijf. Daarvoor speelden beide ploegen in een te laag tempo. Na rust was de wedstrijd het aanzien meer waard. Zwolle speelde voor de winst en de bezoekers loerden op de counter. Vroeg in de tweede helft kreeg de ploeg van Ron Jans opnieuw de kans om te score te openen. Het ontbrak de Blauwvingers aan scherpte in de afronding. Na ruim een uur was dat opnieuw te merken toen Drost vanaf randje strafschopgebied net naast schoot met zijn linkerbeen. De noordelingen kwamen er maar schaars uit. Het was echter wel direct gevaarlijk. Eerst tikte spits Richairo Zivkovic nog naast, maar even later werd het 0-1 in zeventigste minuut. Uit een afgeslagen vrije trap gaf Maikel Kieftenbeld voor. Bij de tweede paal kopte Botteghin volledig vrij binnen. In de slotfase bleef Groningen simpel overeind. Er waren meer kansen op de 0-2 dan op de 1-1. Door de zege komt de ploeg van interim-trainer Dick Lukkien op 42 punten (achtste). De voorsprong op nummer negen PEC is vier punten.