vrijdag, 4. juli 2014 - 13:15 Update: 04-07-2014 15:49

Groot onderzoek naar Brabantse criminele organisatie

inval
Foto: Archief EHF

De politie heeft vandaag twintig panden doorzocht in Brabant. Dit in het kader van een grootschalig onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk schuldig maakt aan witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, belastingfraude, corruptie en overtreding van de arbeidsomstandighedenwet.

Het onderzoek werd verricht door de bovenregionale Recherche Zuid Nederland onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant. Er is vooralsnog niemand aangehouden. Onder de doorzochte panden zijn vier Brabantse coffeeshops van The Grass Company - twee in Tilburg en twee in Den Bosch - en een bedrijfspand in Tilburg.

Tijdens de twintig doorzoekingen is reeds op diverse plaatsen onder meer administratie, drugs en contant geld in beslag genomen. Naar de in beslag genomen administratie wordt nader onderzoek gedaan. Het OM heeft op 19 panden is conservatoir beslag gelegd, alsmede op bankrekeningen. Er wordt financieel strafrechtelijk onderzoek gedaan door het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM). 

De Koninklijke Landmacht ondersteunde de actie van Justitie met vier Advanced Search Teams. Zowel de Legerplaats Oirschot als Havelte leverden militairen die gespecialiseerd zijn in het zoeken van o.a. verborgen ruimten in gebouwen. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):