dinsdag, 19. augustus 2014 - 19:01 Update: 19-08-2014 22:32

Grootschalig rechercheonderzoek na vondst dode man na brand in Schoondijke

Grootschalig rechercheonderzoek na vondst dode man na brand in Schoondijke
Foto: Archief EHF
Schoondijke

De recherche is dinsdag, na de eerste bevindingen in de afgebrande woning in Schoondijke, een grootschalig onderzoek gestart nadat in de nacht van maandag op dinsdag bij de brand een man om het leven is gekomen. Dit meldt de politie dinsdag.

'Een onderzoeksteam van ± 20 personen onderzoekt of er sprake is van een misdrijf. Hierbij zijn vanmiddag politiehonden ingezet die speciaal opgeleid zijn om brandbare stoffen op te sporen', aldus de politie.

Sectie bij NFI
Donderdag volgt een sectie op het lichaam door het Nederlands Forensisch Instituut in Zoetermeer. Een patholoog-anatoom zal dan proberen de doodsoorzaak van het slachtoffer vast te stellen. In deze woning is op 21 juli jl. een hennepkwekerij opgerold. Dit feit wordt ook meegenomen in het onderzoek. Woensdag gaat een politiehelikopter vanuit de lucht foto's nemen van het uitgebrande pand.

Buurtonderzoek
Verder is er vanochtend gestart met een buurtonderzoek. Diverse mensen zijn door rechercheurs bevraagd. De politie is in het bijzonder op zoek naar mensen die kort voor het tijdstip van het uitbreken van de brand (01.34 uur) iets bijzonders hebben gezien in de Dorpsstraat of omgeving. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):