zaterdag, 16. augustus 2014 - 9:50 Update: 16-08-2014 9:54

Grote brand in Limburgse palletopslag Bingelrade

Grote brand in Limburgse palletopslag Bingelrade
Foto: Archief EHF
Bingelrade

In het Limburgse Bingelrade heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed in een palletbedrijf aan de Wiegelraderstraat. Dit meldt de gemeente Onderbanken zaterdag.

'Omstreeks 03.45 uur ontdekten passanten de brand die buiten in de opslag van pallets woedde en zij waarschuwden de bewoners en alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer rukte met groot materieel uit en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een grote loods en het woonhuis. Een grote hoeveelheid pallets ging in vlammen op.

Brandwonden
De bewoner en een van de passanten liepen lichte brandwonden op en zij werden ter plaatse door de ambulancedienst behandeld. De brand zorgde voor enige overlast doordat er kleine asdeeltjes afkomstig van het hout verspreid werden en er sprake was van lichte stankoverlast. Het was voor de omgeving echter niet noodzakelijk om maatregelen te nemen.

Omstreeks 06.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen laat de brandweer het vuur gecontroleerd uitbranden. Dit kan wellicht nog de hele dag duren. 'De schade voor het bedrijf is aanzienlijk, over de oorzaak van de brand is nog niets bekend', aldus de gemeente.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):