vrijdag, 15. augustus 2014 - 14:43 Update: 15-08-2014 16:24

Grote hoeveelheid wapens en munitie aangetroffen bij controle

Wapens en grote hoeveelheid munitie aangetroffen bij controle
Foto: Politie
Wapens en grote hoeveelheid munitie aangetroffen bij controle
Foto: Politie
Wapens en grote hoeveelheid munitie aangetroffen bij controle
Rijswijk

Bij de controle van een verlofhouder in Rijswijk troffen agenten woensdagavond 13 augustus meerdere vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie aan, waarvoor de man geen toestemming had. Zijn verloven zijn direct ingetrokken, alles is in bewaring of in beslag genomen.

De agenten bezochten rond 20:00 uur de woning van een 68-jarige man in Rijswijk in het kader van een reguliere, wettelijke controle. De man had toestemming om zowel enkele wapens als een munitieverzameling te houden. Bij de controle zagen de collega’s al snel dat er her en der in het huis open en bloot munitie van verschillende kalibers lag. Toen de man hen langs verschillende kamers leidde, troffen zij onder andere meerdere vuurwapens, zware munitie, zwaarden en messen of bajonetten aan.

Omdat er zo zichtbaar al zoveel munitie en wapens waren te zien, werd in overleg besloten nog diezelfde avond een zoeking te starten. Daarbij troffen collega’s niet alleen veel bajonetten en een grote hoeveelheid munitie aan, maar ook enkele grotere granaten. Ook werd een dubbelloops hagelgeweer aangetroffen.  

Provincie: