zondag, 28. september 2014 - 18:09 Update: 28-09-2014 18:11

Grote ravage bij aanrijding in Den Haag

Grote ravage bij aanrijding in Den Haag
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Den Haag - Een 89-jarige automobilist uit Den Haag is zondag 28 september omstreeks 12.45 uur na een kop-staartaanrijding op de kruising Prinsessegracht met de Herengracht het trottoir op gereden.

Op de kruising werd een auto de kruising opgeschoven door een auto die daarachter reed. De auto’s reden nog enkele meters door en de 89-jarige bestuurder van de tweede auto stuurde weg met een bocht naar links. Door nog onbekende oorzaak reed de bestuurder het trottoir op en reed daar geparkeerde fietsen en fietsrekjes aan.

Vervolgens reed de auto het trottoir weer af om daarna aan de rechterzijde van de weg weer het trottoir op te rijden. Daar botste de bestuurder tegen een boom die afbrak. De auto reed over een bankje en kwam daarna tot stilstand. Vermoedelijk door het wegspringen en ontwijken van de auto raakte niemand op het trottoir gewond. Een verloskundige werd opgeroepen voor een hoogzwangere vrouw uit het eerste voertuig. Het is nog onbekend wat de toestand van de zwangere vrouw is. De 89-jarige bestuurder is overgebracht naar het Westeinde ziekenhuis voor controle.

De politie doet verder onderzoek. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Even na 15.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):