zaterdag, 7. juni 2014 - 11:02 Update: 03-07-2014 0:35

Grote verkeerscontroles langs A2 Liempde en grensgebied

foto van verkeerscontrole | Sander van Gils | www.persburosandervangils.nl
Foto: fbf archief
Liempde

Op parkeerplaats Ooiendonk langs de snelweg A2 bij Liempde hebben de politie samen met de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en het RDW een grote verkeerscontrole gehouden. De controle startte omstreeks 21.30 uur en duurte tot 4.00 uur.

In het beginstadium werden automobilisten willekeurig van de snelweg geplukt maar later werd de snelweg geheel afgesloten zodat iedereen aan de controle werd ondervonden. Door ongeveer tachtig medewerkers van de verschillende autoriteiten werd op allerlei aspecten gecontroleerd. Vele tientallen voertuigen konden tegelijkertijd worden gecontroleerd waardoor de doorstroom spoedig verliep. 

De verkeerscontrole zorgde dus voor minimaal oponthoud voor de verschillende weggebruikers. De meeste weggebruikers hadden niets te verbergen en konden de grootscheepse actie wel waarderen. Na maandenlange voorbereidingen voor deze actie kijkt de organisatie terug op een geslaagde controle. Op locatie werden al verschillende boetes geint. De eerste resultaten van deze verkeerscontrole worden in de loop van zaterdag verwacht.

Grenscontrole

Agenten van de eenheid Zeeland-West Brabant hebben vrijdag 6 juni 2014 tussen 15.00 en 21.00 uur in samenwerking met Belgische collega's en met de Belastingdienst op de parkeerplaats aan de Loswal een grote verkeerscontrole gehouden. Er werd daarbij ook een ANPR voertuig ingezet. Rond de controleplaats surveilleerden twee auto's en een motor om kerende bestuurders alsnog aan een controle te onderwerpen.

Resultaten politie

-Door de Vreemdelingenpolitie werden twee Roemenen staande gehouden die geen enkel ID-bewijs bij zich hadden. 
-Verder werden 6 bestuurders aan de kant gezet die nog openstaande boetes hadden. Er werd ruim 2000 euro geïncasseerd. 
-De Belgische agenten betrapten ook nog twee automobilisten die drugs wilden invoeren.

Resultaten Belastingdienst

De belastingdienst heeft elf mensen met openstaande schulden gecontroleerd. Er werden 9852 euro geïnd. Er werd op acht auto's beslag gelegd waarvan er drie werden getakeld.