vrijdag, 13. juni 2014 - 20:25 Update: 03-07-2014 0:34

Omhoog halen gewonde Duitser in grot begonnen

foto van brandweer Duitsland | fbf
Foto: fbf
foto van brandweer Duitsland | fbf
Foto: fbf

De 52-jarige Duitser Johann Westhauser die zondag zwaargewond is geraakt toen hij in de Beierse deelstaat in een grot was afgedaald en een rotsblok op zich heeft gekregen, is nog niet gered.

Vrijdagmiddag iets voor half zes is volgens de Beierse bergwacht gestart met zijn vervoer uit de grot, waarin hij al dagen op een kilometer diepte verblijft .

Reddingswerkers hebben met staaldraadkabels de weg in de grot beveiligd en mogelijke hindernissen uit de weg geruimd. Westhauser liep een schedelbasisfractuur op. De toestand is volgens twee artsen die bij hem zijn stabiel.

De man daalde zondag samen met twee anderen af in de Riesending-Schachthöhle op ongeveer 6 kilometer ten noorden van Berchtesgaden in Zuid-Duitsland. Op een diepte van ongeveer 1000 meter werd de 52-jarige man getroffen door een vallend rotsblok en raakte hij zwaargewond. Eén van zijn begeleiders ging terug om hulp te halen. Maandagochtend is een eerste reddingsteam in de grot afgedaald en aangekomen bij het slachtoffer.

Inmiddels zijn volgens de Duitse media ruim 200 reddingswerkers bij de lastige reddingsactie betrokken die naar schatting enkele dagen kan gaan duren. De reddingsactie wordt echter bemoeilijkt door slecht weer en mist.

Categorie: