zaterdag, 1. februari 2014 - 21:42 Update: 03-07-2014 0:43

Heerenveen legt ADO Den Haag over de knie

Den Haag

(ElfVoetbal) SC Heerenveen heeft zich goed hersteld na de verloren derby tegen SC Cambuur vorige week. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd ADO Den Haag met 3-0 verslagen. De doelpunten werden na rust gemaakt door Kenneth Otigba, Alfred Finnbogason en Rajiv van La Parra.

Vanaf begin af aan was het een open wedstrijd in Friesland. Beide elftallen zochten de aanval. Dat was echter weinig succesvol, omdat er een hoop misging. Er waren mogelijkheden voor allebei de ploegen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Joey van den Berg en Hakim Ziyech waren het meest dichtbij een treffer.

ADO, dat zaterdag haar 109e verjaardag vierde, kwam er na rust bijna niet meer uit. Heerenveen drong aan en dat werd in de 58ste minuut beloond. Een vrije trap van Ziyech leek gepakt te worden door doelman Gino Coutinho. Otigba was er echter als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Volgens scheidsrechter Ed Janssen had Coutinho de bal niet klemvast.

De druk van de thuisploeg hield daarna aan. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Finnbogason de score. Hij mocht aanleggen voor een strafschop nadat Bilal Basacikoglu onderuit was gehaald door Aaron Meijers. De IJslander schoot de bal door het midden: 2-0.
In de slotfase drongen de Hagenaren aan voor de aansluitingstreffer. Die kwam er niet. Wel maakte invaller Van La Parra (hij kwam in het veld voor Lurling) nog de 3-0 in de extra tijd. Zo eindigde het matige duel uiteindelijk in een ruime zege voor de ploeg van trainer Marco van Basten.