zondag, 31. augustus 2014 - 11:39

Heracles ontslaat De Jonge

Heracles ontslaat De Jonge
Foto: Archief EHF
Almelo

(ELF Voetbal/Blik op Nieuws) Voor velen zal het na de vierde nederlaag op rij geen verrassing meer zijn geweest. Heracles Almelo heeft trainer Jan de Jonge op straat gezet, zo werd zondagochtend bekend.

De club uit Almelo heeft er geen vertrouwen meer in dat de oefenmeester de tegenvallende prestaties om kan keren. De 51-jarige verloor zaterdagavond met zijn ploeg met 1-3 vanExcelsior, waarna een vertrek van De Jonge al voor de hand lag.

Ook de duels met AZ, FC Groningen en Cambuur Leeuwarden werden door de Heraclieden verloren. Begin vorig seizoen werd de trainer aangesteld bij de Almeloërs, toen hij de naarVitesse vertrokken Peter Bosz opvolgde. In dat seizoen leidde hij de ploeg naar een veertiende plek in de Eredivisie.

Het is niet de eerste keer dat De Jonge wordt onslagen. Ook bij FC Emmen werd de Emmenaar in 2001 op straat gezet. In 2008 vertrok hij bij De Graafschap door onenigheid met de clubleiding, terwijl hij ook als interim-coach van sc Heerenveen in 2010 het seizoen niet afmaakte.

Categorie: