donderdag, 4. december 2014 - 16:41 Update: 05-12-2014 8:57

Heroïnetesten te koop in Amsterdam

Heroïnetesten te koop in Amsterdamse smartshops
Amsterdam

In de strijd tegen de witte heroïne zijn er vanaf morgen in dertig verschillende smartshops in Amsterdam heroïnetests te koop. ‘Die tonen aan of je met heroïne te maken hebt, maar mogen geen schijnveiligheid bieden. Daarom zal de gebruikers heel duidelijk verteld worden dat de test geen garantie biedt dat de drugs veilig zijn om te gebruiken’, aldus burgemeester Van der Laan.

In de stad staan 35 matrixborden met waarschuwingen voor toeristen. De meeste jonge toeristen komen voor een weekendje en komen vaak op donderdag of vrijdag aan. Speciale teams delen daarom flyers uit bij de bussen op het Amstelstation, het Centraal station, op Schiphol en in de binnenstad.

Van der Laan: ‘Toeristen laten weten al deze inspanningen te waarderen. Velen zijn verrast dat we zo openlijk waarschuwen voor de gevaren van deze drugs. Ik krijg daar veel vragen over. Vindt u het niet slecht voor het imago van stad, willen mensen weten, al die waarschuwingsborden en (inter)nationale media-aandacht? Het antwoord op die vraag is `nee'. Ik zou het slecht voor de stad vinden als we dit niet deden. Amsterdam wil alles doen om nieuwe slachtoffers te voorkomen. Dat is wel het minste wat we kunnen doen.’

Tag(s):