dinsdag, 21. oktober 2014 - 17:52 Update: 21-10-2014 23:09

KNVB geeft Hiddink nog een kans

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en bondscoach Guus Hiddink
Foto: Archief FBF
Zeist

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en bondscoach Guus Hiddink hebben dinsdag de zwakke start van Oranje in de kwalificatiereeks voor EK 2016 besproken. Dit meldt de KNVB dinsdag.

In een evaluatiegesprek zijn ze samen tot de conclusie gekomen dat de aanpak rondom het Nederlands elftal overtuigender moet. Gezamenlijk met de technische staf van Oranje is er een plan van aanpak opgesteld waarmee het Nederlands elftal de komende periode aan de slag gaat. Dergelijke evaluaties tussen directie en technische staf vinden overigens geregeld na een reeks van kwalificatiewedstrijden plaats.

Bert van Oostveen: “We hebben een geweldig WK achter de rug en zoals vaak blijkt het daarna moeilijk opstarten in een nieuwe kwalificatiereeks. Dat zie je ook terug bij andere Europese landen. Na de tegenvallende resultaten uit de eerste wedstrijden hebben we duidelijke afspraken gemaakt om ons doel te bereiken, namelijk kwalificeren voor het EK 2016 in Frankrijk. De KNVB heeft er alle vertrouwen in dat dit met de technische staf en het potentiële spelersmateriaal gaat lukken.

Guus Hiddink: “Dat de start van de kwalificatiereeks teleurstellend is, spreekt voor zich. Het belangrijkste is dat we ons nu eensgezind focussen op de kwalificatiewedstrijden die er nog voor ons liggen. Welke zaken precies veranderen zal de komende interlandperiode wel duidelijk worden, daar ga ik nu nog niet op vooruitlopen.”

Het Nederlands elftal speelt op zondag 16 november de volgende EK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Letland. Eerder die week, op woensdag 12 november oefent Oranje tegen Mexico.  

Categorie:
Provincie:
Tag(s):