zondag, 26. oktober 2014 - 1:01 Update: 26-10-2014 16:45

Hond gered uit brandende woning in Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela

n de nacht van zondag 26 oktober heeft een grote uitslaande brand een woning verwoest aan de Jan Oldenburgerstraat in Nieuwe Pekela. Een voorbijganger belde rond 00:10 uur 112. Op dat moment was er niemand thuis. De ploegen Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Veendam hadden de brand na ruim een uur onder controle, maar konden het pand niet redden.

Hond

Tijdens het blussen heeft de ploeg van Nieuwe Pekela nog de hond weten te redden. Die bevond zich tijdens de brand in de keuken. Een naastgelegen pand is uit voorzorg ook ontruimd, omdat het vuur hier dichtbij kwam. Er is verder niemand gewond geraakt.

Grote brand

Voor dit incident is opgeschaald naar grote brand. Door de hoge vuurlast was de uitslaande brand moeilijk aan de voorzijde van het pand te bestrijden. Er moest een hoogwerker ter plaatse komen. Twee tankautospuiten bestreden de brand vanaf de flanken. De hoogwerker - gevoed door de derde tankautospuit - bestreed de brand van boven.

Explosies

Tijdens de brand vond twee keer een explosie plaats. Zowel de eigenaar van het pand als de brandweer hadden hier geen verklaring voor. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):