dinsdag, 4. februari 2014 - 21:22 Update: 03-07-2014 0:43

Hoofdofficier verzoekt dood jongen opnieuw te bekijken

Foto van duiker brandweer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van duiker brandweer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Hoofdofficier Fred Westerbeke van het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zogenoemde Landelijke Reflectiekamer gevraagd het onderzoek naar de dood van een jonge Schiedammer in 2008 opnieuw te bekijken.

Het landelijke expertteam, bestaand uit officieren van justitie en opsporingsdeskundigen van de politie, wordt aangevuld met enkele externe deskundigen.

De dood van de jonge Schiedammer, die in 2008 dood werd gevonden in het Brielse meer, is destijds onderzocht door een team van de politie. Dat leverde geen aanwijzingen voor een misdrijf op. In de jaren daarna is een aantal malen nieuwe informatie binnengekomen, die telkens is onderzocht. Ook dit onderzoek leverde geen aanwijzingen voor een misdrijf op.

De familie van de jongeman heeft vorig jaar het gehele dossier gekregen, maar is er nog steeds van overtuigd dat de jongen door een misdrijf om het leven is gekomen. Zij hebben weer om een onderzoek gevraagd. De hoofdofficier heeft daarom besloten de zaak te laten beoordelen door het landelijke team.

Provincie: