donderdag, 20. maart 2014 - 15:40 Update: 03-07-2014 0:40

Huis explosief bemerkt deurwaarder

foto van gaslek | fbf
Foto: fbf archief
Bussum

Een bewoner van de Spijkerstraat in Bussum is donderdag 20 maart aangehouden. De bewoner wordt verdacht van het in gevaar brengen van personen en goederen.

Rond 09.15 uur belde een deurwaarder bij de bewoner aan voor een geplande ontruiming. Er werd niet opengedaan. De deurwaarder rook een sterke gaslucht, vertrouwde de situatie niet en sloeg alarm. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Uit meting bleek dat sprake was van een hoge gasconcentratie afkomstig uit de woning. Bovendien werd duidelijk dat de bewoner in de woning moest zijn.

Woningen ontruimd
Uit voorzorg werd besloten dat de bewoners van de omliggende woningen tijdelijk hun woningen moesten verlaten. Werknemers van het energiebedrijf gingen aan het werk om de toevoer van elektriciteit en gas af te sluiten. Ondertusen werd getracht contact te maken met de bewoner. Die kwam rond 11.10 uur zelf naar buiten, waarna hij werd aangehouden. Hij werd onder begeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Bewoners keren terug; onderzoek voortgezet
Rond 11.45 uur gaf de brandweer het sein veilig en mochten de bewoners weer terugkeren naar hun woningen. De bewoner zal na behandeling in het ziekenhuis in een politiecel worden vastgezet en het onderzoek tegen hem wordt voortgezet.

Provincie: