woensdag, 1. oktober 2014 - 14:05 Update: 01-10-2014 14:12

Illegale arbeiders in Amsterdamse hotels

Illegale arbeiders in Amsterdamse hotels
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Van de acht hotels in Amsterdam, zijn bij een controle van de Inspectie SZW bij drie hotels overtredingen geconstateerd en bij een vierde hotel een vermoedelijke overtreding. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) woensdag.

De controle heeft in ieder geval geleid tot drie overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav). Bij één van de hotels was een Chinese kennismigrant aan het werk als receptionist en ontving niet het volgens de kennismigrantenregeling vereiste loon. Tegen het hotel wordt een boeterapport opgesteld. De boete kan oplopen tot 12.000,- euro.

Bij een ander hotel werd een Afrikaanse man aangetroffen die op een naam van een ander persoon schoonmaakwerkzaamheden verrichtte. Zowel tegen het hotel als tegen het schoonmaakbedrijf waarvoor de man werkte, wordt een boeterapport opgemaakt. Het hotel kan hiervoor een boete krijgen van 12.000,- euro en het schoonmaakbedrijf van 6.000,- euro.

Bij een derde hotel werd een man aangetroffen met de Chinese nationaliteit die het ontbijt in het hotel verzorgde. De man had geen tewerkstellingsvergunning om hier te werken. Ook tegen dit hotel wordt een boeterapport opgemaakt, waarbij ook hier de hoogte van de boete maximaal 12.000,- bedraagt.

Bij een vierde hotel werkte een receptionist via een uitzendbureau die over zijn werkzaamheden nog geen salaris had ontvangen. De Inspectie houdt contact met deze persoon of hij op korte termijn wel zijn salaris ontvangt. Mocht dit niet het geval zijn zal er een nader onderzoek door de Inspectie worden ingesteld.

Provincie:
Tag(s):