zaterdag, 6. september 2014 - 10:47 Update: 06-09-2014 11:26

In Canada opgepakte Nederlandse 'horrortandarts' bekent moord op zijn vrouw

In Canada opgepakte Nederlandse 'horrortandarts' bekent moord op zijn vrouw
Foto: Archief EHF

De Nederlandse tandarts Mark v. N. die in Canada is opgepakt vanwege wanpraktijken heeft nu bekend dat hij in 2006 zijn vrouw om het leven heeft gebracht.

Dit meldt de Canadese zender CBC News. De 50-jarige 'horrortandarts' werd afgelopen maandag in het Canadese dorp Nackawic opgepakt op basis van een internationaal opsporingsbevel. CBC News meldt dat hij aan de arrestatie probeerde te ontkomen door zich in de badkamer op te sluiten. Nadat agenten de deur hadden geforceerd troffen ze Van N. onder het bloed aan. Hij zou een zelfmoordpoging hebben gedaan.

Wanpraktijken
De tandarts zou de moord op zijn vrouw bekend hebben tijdens een verhoor door de Canadese immigratiedienst. Hij hoopt dat hij nu wordt uitgeleverd aan Nederland, zo meldt de Canadese zender. Er was voor hem een internationaal opsporingsbevel uitgegaan omdat hij in Frankrijk gezocht wordt. In een klein dorp hebben daar tientallen patiënten geklaagd over zijn wanpraktijken. Zo zou hij onder meer gezonde tanden trekken, kaken breken en stukjes instrument in het tandvlees naaien. Frankrijk heeft nog geen uitleveringsverzoek ingediend. De Canadese autoriteiten hebben laten weten dat Mark van N. vast blijft zitten. Volgens hen vormt hij een gevaar voor de bevolking en zichzelf.

De Telegraaf meldt dat Mark van N. oorspronkelijk uit Den Haag komt , maar in 2008 naar Frankrijk vertrok nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg aankondigde een onderzoek te willen starten naar zijn praktijk aan het Valkenbosplein in Den Haag.

Categorie:
Tag(s):