vrijdag, 17. januari 2014 - 11:00 Update: 03-07-2014 0:44

Inbreker crasht met auto na achtervolging in weiland

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Munstergeleen

De politie heeft een man aangehouden die in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn auto in een weiland over de kop was geslagen, nadat hij eerder had ingebroken bij een woning.

Rond 03.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak bij een woning aan de Smidserweg. Doordat er een duidelijk signalement was van de betrokken auto, herkenden agenten het voertuig toen het wegreed richting het centrum van Munstergeleen. De agenten zetten de achtervolging in en probeerden daarbij het voertuig de pas afsnijden, maar de man wist aanvankelijk nog in zijn auto te ontkomen. Het voertuig reed met hoge snelheid door. Ter hoogte van het Heijdenpad verloor de bestuurder in een bocht de macht over het stuur, reed tegen een betonblok aan, waardoor de auto werd gelanceerd en meters verderop in een weiland tot stilstand kwam. De 31-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is, nadat hij door de brandweer uit zijn auto werd losgeknipt, aangehouden en lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto is in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat het voertuig afkomstig is van een diefstal tijdens de jaarwisseling in Geleen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: