dinsdag, 25. februari 2014 - 10:47 Update: 03-07-2014 0:41

Inbrekers nemen flink de tijd en mishandelen bewoner

Foto van inbraak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een 39-jarige Hagenaar werd maandagavond 24 februari door drie mannen in zijn woning aan de Dedemsvaartweg overvallen. De politie onderzoekt de overval en is dringend op zoek naar getuigen.

Iets na middernacht kreeg de politie een melding binnen dat er iemand in een woning aan de Dedemsvaartweg om hulp zou roepen. Meerdere politie-eenheden gingen direct ter plaatse. In de bewuste woning werd de deur door het slachtoffer open gedaan. Hij bleek ernstig mishandeld en was gewond. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd en verkeert buiten levensgevaar. Het slachtoffer werd later in het ziekenhuis gehoord, waar hij vertelde door drie Surinaamse mannen in zijn woning te zijn mishandeld, nadat zij eerst een aantal uur bij hem binnen waren geweest. Hierbij werden verschillende goederen, waaronder een televisie weggenomen.

Aanhouding
Kort na de melding werd een man op de Dedemsvaartweg staande gehouden die een televisie bij zich had. Toen bleek dat er bij het slachtoffer een soortgelijke televisie was weggenomen, werd deze man aangehouden. Nadat enige tijd later bleek dat deze persoon niet aan het signalement voldeed, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Provincie: