maandag, 29. september 2014 - 15:29 Update: 29-09-2014 15:32

ING spant de kroon met bankstoringen

ING spant de kroon met bankstoringen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Van de 272 dagen dit dit jaar oud is hebben rekeninghouders van ING hebben tot nu tot 142 dagen last gehad van storingen, waarvan 18 dagen zeer grote storingen. Dit meldt Allestoringen.nl maandagmiddag.

'In de maand september telde de ING-bank tot en met maandag 29 september 20 storingsdagen, waarvan 3 grote storingsdagen', meldt Allestoringen.nl na analyse. ING gaat hiermee aan kop van de ranglijst van banken met de meeste storingen. 

'ING zag in verhouding tot vorig jaar het aantal storingsdagen met 216 procent stijgen,' zegt Tom Sanders, mede-oprichter van Allestoringen.nl. 'In praktijk heeft de digitale dienstverlening van ING elke 15 dagen last van een grote storing, en zijn er om de dag grote of kleine problemen. Voor alle banken gezamenlijk is het aantal storingsdagen over 2014 met 165 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013.'

Rabobank telde dit jaar tot nu toe 115 storingsdagen waarvan 17 grote storingen. In september had Rabobank 11 dagen last van een storingen, maar kende geen grote storingen. ABN Amro telt dit jaar tot nu toe 101 dagen een storing waarvan 14 grote storingen. In september had de bank 11 storingsdagen, waarvan 2 grote storingen. SNS Bank geeft het goede voorbeeld met 11 storingsdagen over 2014, waarvan 1 grote storing. In september kende de bank 1 storingsdag, maar geen grote storingen. 

Allestoringen.nl stelt een storingsdag vast wanneer een significant aantal klanten gedurende die dag korte of lange tijd niet kan inloggen bij internetbankieren of mobiel bankieren, problemen ondervindt bij betalenmet iDeal, niet kan pinnen of vertraging ervaart bij de overboeking van bijvoorbeeld het salaris. Om daarnaast een onderscheid te maken tussen kleine storingen die een beperkt aantal gebruikers treffen en grote storingen, rapporteert Allestoringen.nl voortaan ook het aantal 'grote storingen' dat is geconstateerd. Voor 'grote storingen' wordt een hogere drempelwaarde gehanteerd, waardoor het een goed beeld geeft van het aantal storingen waar een zeer grote groep rekeninghouders last van heeft. 

Voor de duidelijkheid: in alle bovenstaande gevallen geldt voor het aantal gemelde storingen voor 2014 en voor de maand september dat dit het aantal storingen betreft tot en met 29 september om 11.00 uur. In vergelijkingen met eerder periodes zijn deze vergeleken met de gehele maand september 2013. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):