woensdag, 1. oktober 2014 - 12:46 Update: 01-10-2014 13:10

Inloopkliniek op Den Haag Centraal opent opnieuw haar deuren

Inloopkliniek op Den Haag Centraal opent opnieuw haar deuren
Foto: Archief EHF
Den Haag

Reizigers die met eenvoudige medische kwesties zitten, kunnen vanaf woensdag ook worden geholpen bij de 'stationsdokterspost' CareToGo op Centraal Station in Den Haag, zo meldt RTV West woensdag.

De post opent woensdag opnieuw haar deuren. Eerder ging de huisartsenpost dicht, omdat de huisarts niet zelfstandig de tarieven mag bepalen. Aanvankelijk zou een consult 35 euro kosten, maar de Nederlandse Zorg Autoriteit keurde dat niet goed en bepaalde dat de patiënt  maximaal 27,50 euro mag betalen voor een kort consult.

Bezoekers moeten er wel rekening mee houden dat ze de behandeling zelf moeten betalen, want consulten worden waarschijnlijk niet vergoed door de zorgverzekeraars. Bij de 'inlooppost' kunnen forenzen ook urine en bloed (cholesterol, glucose, hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen) laten testen.

Voordeel van CareToGo is dat de patiënten er zonder afspraak terechtkunnen tijdens hun reis. Volgens de huisarts hebben mensen behoefte aan een dergelijke flexibiliteit, en kunnen zij maar moeilijk tijd maken voor een afspraak met een reguliere huisarts.