vrijdag, 1. augustus 2014 - 14:38 Update: 02-10-2014 20:08

ISIS-vlag tijdens anti-politiegeweld demo Den Haag verboden

Den Haag verbiedt ISIS-vlaggen en gezichtsbedekking bij anti-politiegeweld demo
Foto: EHF
Den Haag

Voor een voor vrijdagavond aangekondigde demonstratie in Den Haag tegen politiegeweld heeft de Haagse driehoek ISIS-vlaggen en gezichtsbedekkingen verboden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Het OM, gemeente Den Haag en de politie, (de Haagse driehoek), hebben in het kader van de afgelopen demonstraties en deze demonstratie uitvoerig overlegd. De driehoek heeft signalen gekregen dat bij de demonstratie van vrijdag ISIS-sympathisanten mogelijk aanwezig zullen zijn.

De driehoek is zich ervan bewust dat de demonstratie van afgelopen donderdag waar ISIS-vlaggen te zien waren en waar strafbare leuzen zijn geroepen in de samenleving voor veel maatschappelijke onrust heeft gezorgd. De driehoek heeft daarom besloten dat ISIS-vlaggen en gezichtsbedekking in beslag worden genomen.

Verder zijn er tolken bij de demonstratie aanwezig. Er zal een geluids- en beeldwagen van de politie staan en de teksten die worden geroepen zullen direct worden uitgeluisterd. Een officier van justitie is steeds beschikbaar om een oordeel te kunnen geven of er bijvoorbeeld strafbare uitingen worden gedaan. 'Indien dit zo is, wordt degene die de strafbare uiting doet aangehouden', aldus het OM.

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):