zaterdag, 3. mei 2014 - 21:18 Update: 03-07-2014 0:37

Jahanbakhsh redt NEC, Roda degradeert

Foto van voetbal | Archief EHF

(ElfVoetbal) De Eredivisie neemt na zaterdagavond afscheid van Roda JC.

Door een gelijkspel van NEC in de Arena, deed de overwinning van Roda in Deventer er niet meer toe. Alireza Jahanbakhsh was de grote held voor de Nijmegenaren.

Ajax - NEC (2-2)

NEC heeft zich door een gelijkspel in de Amsterdam Arena verzekerd van de playoffs (2-2).  Al na negen minuten keken de Nijmegenaren tegen een achterstand aan. Een voorzet van Ricardo Kishna werd in het eigen doel gewerkt door Jeffrey Leiwakabessy.  Lang leek het erop dat NEC ging verliezen in Amsterdam. Tot de 74ste minuut. Jahanbahksh schoot de bal prachtig laag in de hoek voorbij Vermeer.

In de 83ste minuut leek Bojan Krkic NEC naar de Jupiler League te schieten. Na een schitterende bal van Thulani Serero maakte Bojan Krikic het tweede doelpunt voor Ajax. Uiteindelijk was Jahanbahksh de grote held in de Arena. In de 88ste minuut maakte de Iranees de gelijkmaker. Een gelijkspel is voldoende om NEC voorlopig in de Eredivisie te houden. De formatie van Anton Jansen komt nu in actie tijdens de playoffs.

Go Ahead Eagles - Roda JC (0-1)

Een overwinning  van Roda JC was niet voldoende om de club in de Eredivisie te houden. In de zestiende minuut was het Davy de Beule die scoorde op aangeven van Guus Hupperts. Roda JC weet de voorsprong vast te houden, maar het is niet genoeg voor de ploeg van Jon Dahl Tomasson. De Limburgers degraderen direct naar de Eredivisie aangezien NEC in de slotfase een punt wist weg te snoepen uit de Amsterdam Arena.