woensdag, 19. november 2014 - 9:30 Update: 19-11-2014 9:33

Jonge meiden beroven met geweld 89-jarige vrouw

Jonge meiden beroven met geweld 89-jarige vrouw
Foto: Archief EHF
Hoogeveen

De politie is op zoek naar informatie over twee jonge meiden die dinsdagmiddag op de Eisenhouwerstraat in Hoogeveen een 89-jarige bewoonster met geweld hebben beroofd.

Bij de vrouw werd omstreeks half vier aangebeld door twee ongeveer 16-jarige meisjes van wie één vroeg of ze even naar het toilet mocht. Voordat de hoogbejaarde kon reageren werd ze op de grond geduwd waarna een van de onbekenden bovenop haar ging zitten. De mond van het slachtoffer werd dichtgedrukt en de sieraden werden van haar afgerukt. Ook werd haar huis doorzocht.

De twee daders renden weg in de richting van het station. Een zoekactie van de politie bleef zonder resultaat. De 89-jarige vrouw moest onder doktersbehandeling, ze had diverse blauwe plekken en striemen in de nek.

De politie komt graag in contact met getuigen die de twee meiden hebben gezien of die op andere wijze in het onderzoek behulpzaam kunnen zijn. Het gaat om twee ongeveer 16-jarige meisjes van wie een lang donker haar had. Een van de meiden droeg een zwarte jas en had een tas bij zich.

Provincie:
Blik op 112: