zaterdag, 23. augustus 2014 - 9:05 Update: 23-08-2014 11:00

Jongen (18) overleden en meisje (18) zwaargewond bij ernstig ongeval in Friesland

Twee voetgangers gewond  bij ernstig ongeval
Foto: Archief EHF
Pingjum

De 18-jarige jongen die vrijdagavond werd aangereden in het Friese Pingjum is zaterdagochtend overleden.

Dit meldt Omroep Friesland. Een 18-jarig meisje dat ook werd geraakt door de auto, ligt gewond in het ziekenhuis.

Bij een ernstig ongeval in Pingjum, een dorpje vlakbij Harlingen, raakten vrijdagavond een 18-jarige inwoner van Steggerda en een 18-jarige inwoonster van Pingjum ernstig gewond. De twee voetgangers werden aangereden door een auto. De hond die naast hen liep overleefde de aanrijding niet. Een 37-jarige automobilist uit de gemeente Littenseradiel werd direct na het ongeval aangehouden.

De hulpdiensten kregen vrijdagavond een melding van een ernstig ongeval op de Waltingaleane in Pingjum. Toen de eerste agenten arriveerden waren omstanders al bezig met het verlenen van eerste hulp. Dit werd overgenomen door het personeel van meerdere ambulances en de traumahelikopter. De 18-jarige vrouw werd in eerste instantie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Later die nacht werd het slachtoffer alsnog naar het UMCG in Groningen gebracht. De 18-jarige man werd per traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG. De hond die naast deze twee voetgangers liep overleefde de aanrijding niet.

De 37-jarige automobilist uit de gemeente Littenseradiel werd door agenten aangehouden. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Bureau Verkeersongevalsanalys doet momenteel onderzoek naar de toedracht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):