vrijdag, 2. mei 2014 - 18:09 Update: 03-07-2014 0:37

Jongen (19) in kritieke toestand na mishandeling door acht jongeren

Foto van ambulance in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een 19-jarige man uit het Belgische Mechelen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij in de nacht van donderdag op vrijdag in Gulpen door een groep mannen zwaar werd mishandeld. Dit meldt de politie vrijdagavond.

'De politie is meteen een onderzoek opgestart nadat de mishandeling van afgelopen nacht pas vrijdagmiddag bekend werd', aldus de politie. 

De politie is op zoek naar de identiteit van een groep van 8 jongeren en zoekt ook getuigen van dit incident of mensen die anderszins informatie hebben welke de politie kan helpen in dit onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Maastricht via 0900-8844.

Het slachtoffer liep rond 01.30 uur met een vriend over de Dorpsstraat nadat ze op die straat een discotheek hadden bezocht. Op de Looierstraat stond een groep van 8 jongeren die zonder aanleiding op het tweetal begonnen in te slaan. Het slachtoffer kreeg op enig moment een harde klap en kwam vervolgens ten val. Vermoedelijk is hij met zijn hoofd tegen een stenen vensterbank gevallen en buiten bewustzijn geraakt. Een toevallig passerende ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht waar een schedelbasisfractuur werd vastgesteld. Het slachtoffer verkeert momenteel in kritieke toestand.

Verdachten
De groep verdachten bestond uit acht personen van circa achttien jaar oud, blank, spraken dialect, allemaal ongeveer 1.80 meter groot en een normaal postuur. Enkelen van hen hadden een kort geschoren kapsel en de jongeren droegen overwegend donkere kleding.

Provincie: