maandag, 18. augustus 2014 - 21:38 Update: 18-08-2014 21:40

Jongen in quarantaine wegens vrees voor ebola in België

Ebola-epidemie in West-Afrika breidt zich verder uit
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Oostende

In Oostende is een 13-jarig Afrikaans jongetje in quarantaine geplaatst omdat hij mogelijk besmet is met het ebolavirus. Dat melden Belgische media maandag.

Het ziekenhuis laat weten dat paniek niet nodig is. Of het patientje daadwerkelijk is besmet, zal formeel pas na 36 uur kunnen worden vastgesteld. Volgens het ministerie van Volksgezondheid gaat het om een geval van malaria en dus niet om ebola.

In heel Europa moeten ziekenhuizen een procedure volgen inzake het ebolavirus, dat dodelijk en niet te behandelen is. Dat is een beslissing van de Hoge Gezondheidsraad. Wanneer een reiziger van de vier West-Afrikaanse landen waar het virus is uitgebroken met hoge koorts een Europees land binnenkomt, dan moet deze persoon in quarantaine worden geplaatst.

In België is het de eerste verdachte patient na de uitbraak van ebola in West-Afrika. De patient werd door ongeruste familieleden binnengebracht.

Sinds februari is er een Ebola-uitbraak in West-Afrika. De uitbraak is begonnen in Guinee en heeft zich vervolgens verder verspreid naar Liberia, Sierra Leone en Nigeria. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er tot nu toe meer dan 1800 patiënten gemeld waarvan meer dan 1000 mensen zijn overleden.

Categorie:
Tag(s):