vrijdag, 25. april 2014 - 8:15 Update: 03-07-2014 0:37

Jongens (15) opgepakt voor gewapende overval op woning

Foto van overvaller met bivakmuts | SXC
Foto: SXC
Nijmegen

De politie heeft donderdagavond twee Nijmeegse jongens van 15 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in de wijk Malvert. Bij de aanhouding zijn waarschuwingsschoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond.

Rond half acht kreeg de politie de melding van een gewapende overval in een woning aan de Malvert 27e straat. Agenten waren snel ter plekke en zagen twee jongens bij de woning wegrennen. Ze zetten direct de achtervolging in en konden de twee even later in de wijk aanhouden. Bij die aanhouding heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. Bij één van de verdachten heeft de politie een vuurwapen – of iets dat daarop lijkt - aangetroffen. Die is in beslag genomen.

Onderzoek naar toedracht
De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van dit incident. Volgens een eerste verklaring van de bewoners, een hoog bejaard echtpaar, zouden zij die avond verrast zijn door twee gemaskerde mannen die ineens in hun woning stonden. De twee bedreigden het echtpaar met een vuurwapen – of iets dat daarop leek. Door adequaat optreden van het echtpaar gingen ze er vervolgens vandoor. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en hoe de twee zijn binnengekomen. Ook is nog niet duidelijk of er iets is buitgemaakt. De politie heeft de Malvert 33e straat afgezet voor sporenonderzoek. Ook wordt er in en rond de woning onderzoek gedaan.