vrijdag, 9. mei 2014 - 10:54 Update: 03-07-2014 0:36

Jongeren zetten overval op winkel in scene

Veendam

Een overval in maart op een winkel aan de Kerkstraat in Veendam blijkt in scene te zijn gezet. De politie gaat er na uitvoerig onderzoek en drie arrestaties van uit dat de zaak vooraf was gepland door de zogenaamde overvallen 19-jarige medewerker en twee vrienden van 17 en 19 jaar.

Het filiaal van Budget Deals werd zaterdagmorgen 15 maart overvallen door twee jongemannen. De 19-jarige medewerker, die alleen in de winkel was, zou daarbij zijn geslagen en geboeid. De daders namen zo’n 1000 euro weg en gingen er op twee fietsen vandoor.

De politie stuitte al snel op enkele bijzonderheden. De fietsen van de gevluchte overvallers werden in de omgeving van de woning van de overvallen medewerker gevonden. Een getuige had de twee ook al in die richting zien fietsen. Nadat de politie beelden van de fietsende overvallers en foto’s van de fietsen op de social media had gezet, meldde zich een getuige die een van de daders had herkend. Verder onderzoek maakte duidelijk dat deze bewuste 19-jarige Veendammer bevriend was met de overvallen medewerker. Na arrestatie van het tweetal bekenden ze dat de overval in scene was gezet. De politie arresteerde vervolgens ook de derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Nieuwe Pekela. Ook hij bekende zijn aandeel. De buit hadden de drie verdeeld.

Het drietal heeft tien dagen vastgezeten en is weer op vrije voeten. Het onderzoek is afgerond, het proces-verbaal in handen van het Openbaar Ministerie.  

Provincie:
Tag(s):