vrijdag, 31. oktober 2014 - 12:52 Update: 31-10-2014 13:40

'Kabinetsplan langer werkende 65-plussers desastreus voor werkend Nederland'

FNV: Goedkoper doorwerken 65-plusser dolk in rug
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Dat het kabinet de AOW-leeftijd verhoogt en daarnaast ook nog eens AOW’ers goedkoper aan het werk wil houden vindt de FNV onbegrijpelijk Dit meldt het FNV vrijdag.

Het kabinetsplan om 65-plussers langer aan het werk te houden is desastreus voor werkend Nederland. Op deze manier worden 65-plussers goedkoper dan jongere werkenden die nu zo hard een baan nodig hebben. Het kabinet moet juist inzetten op het aan het werk helpen van mensen onder de pensioengerechtigde leeftijd.

FNV-voorzitter Ton Heerts: “Dit is een verkeerde maatregel op een totaal verkeerd moment en een dolk in de rug van hardwerkend Nederland. Er zitten nog steeds ruim 600 duizend mensen werkloos thuis, daar moet eerst een oplossing voor komen. Ouderen die na de pensioengerechtigde leeftijd mogen blijven doorwerken zullen de banen innemen van jongere werkenden. Als ik zie hoeveel 55-plussers nu werkloos zijn, dan is dit plan desastreus voor hen. En dat geldt ook voor jongeren die nu al zoveel moeite hebben om aan het werk te komen.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):