zaterdag, 4. oktober 2014 - 16:12 Update: 05-10-2014 12:36

KLM-topman Camiel Eurlings: 'Ik heb een blauw hart, daar hoeft niemand aan te twijfelen'

Eurlings: 'KLM wordt nog blauwer en blijft Nederlands'
Foto: EHF
Amsterdam

President-directeur van KLM Camiel Eurlings heeft gezegd dat KLM verantwoordelijk is voor de eigen winst- en verliesrekening en niet wordt meegesleurd in de financiële gevolgen van de staking bij Air France.

Topman Camiel Eurlings zei zaterdag tegen de aanwezige personeelsleden op het jubileumfeest: ' KLM wordt de komende jaren juist blauwer en we blijven Nederlands.' Dit melden verschillende media zaterdag.

De staking van de Franse tak van het bedrijf Air France-KLM heeft de afgelopen weken heel wat spanningen met zich meegebracht. De stakende piloten hebben voor veel financiële schade gezorgd. Personeel van KLM vreest dat de Nederlandse tak daar ook last van gaat krijgen, zo meldt de Telegraaf zaterdag.

De staking heeft het vliegconcern 300 miljoen euro gekost, zonder dat er enige oplossing voor het conflict is. De Nederlandse vliegersbond staat honderd procent achter de collega's in Frankrijk. De komende cao-onderhandelingen zullen naar verluidt zeer stroef gaan verlopen. Nieuwe geldverslindende stakingen dreigen, mogelijk ook in Nederland, zo schrijft de krant.

Maar het KLM-personeel wil niet opdraaien voor de kosten van de Franse staking. Ze vinden dat ze in het verleden al genoeg hebben ingeleverd. Interne bronnen tegen de Telegraaf: 'Wij willen niet in die afgrond meegesleurd worden. Eurlings moet daarin ferm het voortouw nemen in plaats van mooi weer te spelen aan de hand van de Franse bazen.'

Camiel Eurling reageert  begrijpend op alle commotie. In de krant zegt hij : 'Dit is een spannende tijd met dito emoties. Mensen willen je dan liever op de barricaden zien dan aan de onderhandelingstafel. Uiteindelijk streven we allemaal naar hetzelfde: een krachtige eigen KLM in Nederland. Ik heb een blauw hart, daar hoeft niemand aan te twijfelen.'

Categorie:
Tag(s):