zaterdag, 25. januari 2014 - 13:26 Update: 03-07-2014 0:43

KNMI geeft code geel af vanwege zware windstoten en sneeuw en hagel

Voetspoor in de sneeuw | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

Het KNMI heeft voor de komende avond en nacht code geel afgegeven.

Dit geldt voor alle provincies behalve voor Utrecht, Gelderland en Flevoland. Code geel betekent gevaarlijk weer. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten aan de westkust met snelheden tot zo'n 90 km/u. De neerslag is buiig van karakter en kan vergezeld gaan van onweer en mogelijk ook hagel. In het noordoosten valt de neerslag in de vorm van sneeuw en daar kan zich  zich een sneeuwdek van rond 5 cm vormen. Daarbij is kans op gladheid.

De temperatuursverschillen in Nederland zijn zaterdag behoorlijk groot en de strijd tussen koude en warme lucht blijft voortduren, zo schrijft Weeronline.nl zaterdag In Zeeland blijft het nog zo'n graad of 6, in het noordoosten liggen de temperaturen rond het vriespunt. In de loop van de nacht wordt het dan droog en blijft de temperatuur in een groot deel van Nederland boven het vriespunt. Alleen in het noordoosten vriest het licht.

Zondag

Zondag zijn de verschillen in ons land nog groter door de zon. Die komt in het zuidwesten en het midden van het land te voorschijn. Maar in het noordoosten blijft het winters met lichte vorst en sneeuw. In de avond komt er vanuit het westen regen, maar in het noordoosten is er weer kans op sneeuw.

Provincie:
Tag(s):