dinsdag, 25. maart 2014 - 15:34 Update: 03-07-2014 0:39

KNSB komt zelf met suggesties langebaanschaatsen

Foto van indoor schaatsen | Sxc
Foto: SXC
Foto van indoor schaatsen | Sxc
Foto: SXC
Nieuwegein

In een uitgelekte brief van ISU-president OIttavio Cinquanta draagt hij drastische suggesties aan voor het langebaanschaatsen.

 De KNSB had zelf eind vorig jaar al voorstellen ingediend bij de ISU voor het congres deze zomer in Dublin om veranderingen in het wedstrijdformat en de kalender door te voeren.

Een van de voorstellen is bijvoorbeeld om het EK vanaf 2016 als kleine vierkamp te laten verrijden, gecombineerd met afstandstitels. Dit wedstrijdformat wordt de laatste jaren al succesvol als pilot uitgeprobeerd bij het WK junioren. Een ander voorbeeld is dat er tijdens World Cups meer ruimte voor sponsoren komt om hun identiteit te uiten op pakken.

Ook heeft de KNSB zich samen met diverse landen uit Azië, Europa en Noord-Amerika hard gemaakt voor het houden van een Forum op het ISU Congres om onder meer de toekomst van het langebaanschaatsen als onderwerp te kunnen agenderen. Inmiddels heeft de ISU bevestigd dat dit Forum zal plaatsvinden. De KNSB werkt nu met de partnerlanden aan de voorbereiding van dit Forum.

'Het wordt steeds duidelijker dat dit Forum hard nodig is. De uitgelekte brief van Cinquanta bevestigt dit alleen maar', aldus Arie Koops, directeur sport van de KNSB. 'Nu speculeren over alle veranderingen die mogelijk zijn, heeft weinig zin. Daar is het congres voor. Dus is het van belang dat we dit gezamenlijk optimaal voorbereiden.'

 

Categorie: